Ordna begravning

För den som är medlem i Svenska kyrkan eller något annat trossamfund är alltid präst, imam, pastor och andra personer inom församlingarna en viktig del i planeringen av begravningsceremonin och stöttar familjen på vägen till en vacker och värdig begravning.

Vi åtar oss också uppdrag som borgerliga officianter.

En samlad erfarenhet säger att ett avsked av den avlidne tillsammans med nära och kära är ett sätt att bearbeta sorgen. Kanske skall fler än den närmaste familjen beredas tillfälle att ta farväl – men det är den avlidnes och familjens vilja som styr.

Minnesstund

För många känns det skönt att samlas till en minnesstund efter begravningsakten för en stunds gemenskap där man kan dela med sig av minnen, i hemmet eller i annan lokal.

Att gör detta kring ett vackert dukat bord och dela en måltid eller samlas runt en enklare förtäring – det finns många alternativ.

En del vill själva ordna med minnesstunden inom familje- och vänkretsen. För dem som så önskar kan vi arrangera minnesstunden, med catering eller på en restaurang. Det finns ofta möjlighet att ha minnesstunderna i församlingslokaler i anslutning till kyrkorna.

Vi på Trestad Begravning & Juridik har kontakter med olika leverantörer som på ett utmärkt sätt sköter servering och catering av önskad förtäring.

Blommor till begravningen

Att lägga blommor kring en anhörig som dött, vid eller i en grav är en mycket gammal tradition. Man har hittat spår av blommor i tusenåriga gravsättningar.

Vi smyckar gärna våra anhörigas gravar med blommor även i vår tid. Det är vackert och stämningsfullt med blommor kring kistan. Duktiga florister tar hand om utförandet, vi här på byrån ger gärna råd och visar alternativ till kistsmyckning, buketter och andra sorgearrangemang.

Sång och musik kring begravningsakten

För många är sång och musik ett viktigt inslag i begravningsakten. Vi kan hjälpa Er med förslag på sånger och musikstycken och hjälpa till med bokning av solister utifrån Era önskemål.